Sunday, 15 September 2013

Baik atau Biasa-biasa je

Finally aku dapat menghadap lappy untuk berblog .sekian lama aku meningalkan alam maya ni buat seketika.ok straight foward tak payak berkias-kias lagi untuk menjimatkan tenaga hahhah..Apa pandangan korang tentang perbezaan kawan baik dan kawan  biasa..Normally orang akan cakap kawan baik ni selalu akan jadi soulmate kita and kawan biasa ni sekadar kawan yang kita bergelak ketawa tapi takkan berkongsi rahsia..bagi aku statement macam nie kadang-kadang betul jugak adakala salah jugak .Kawan baik kadang-kadang boleh jadi musuh dalam selimut mana taknya kalau semua rahsia kita ceriter kat dia .Bagi aku bila berkawan tak kisahlah kawan macam mana pun ada cerita yang kita boleh kongsi ada juga yang perlu kita diam dan pendam sendiri.Memang ikut psikologi kalau kita nak tenang kita kena bercerita and luahkan kat rakan kita tetapi kekadang benda yang patut jadi rahsia tu yang boleh jadi tak rahsia bila kita luahkan.Bukan maksud aku ,kita  tak boleh percaya rakan kita sendiri tetapi sebagai langkah terbaik baik kita jangan selalu cerita rahsia and jalan  yang better kita patut pilih bila nak luahkan perasaan ialah time kita bersujud masa tu segala kesedihan ,kemarahan dan kekosongan yang kita rasai boleh telerai bila kita sujud pada Pencipta kita sendiri then segala luahan kita rasai tu menjadi rahsia antara kita dengan Maha pencipta .Tiada keraguan yang kita akan takut sebabnya rahsia tu tak akan terbongkar dan Allah s.w.t sendiri akan lindung dan jaga aib kita  insyallah dengan izinya.Mungkin segala kesakitan yang kita alami Allah s.w.t akan menghadiahkan sebuah kemanisan sebagai tanda Allah s.w.t sayang akan makhluknya walaupun kekadang kita sendiri lupa dan akan ingat pada-NYA bila kita susah itu bukti Allah s.w.t sayang dan pemurah .Setengah orang kata life tak bermakna kalau tak ada kawan .it true but sometimes we need be lonely person..rakan baik dia akan sentiasa bantu dan mengigatkan kita bila kita hanyut or tersesat bukanya sama-sama sesat.Insyallah kita berpeluang berkawan dengan orang yang selayaknya menjadi rakan baik kita so kita perlu hargai rakan yang sedia ada mungkin di antara banyak-banyak rakan kita pasti ada yang menghargai kita atau mempergunakan diri kita sendiri untuik kepetingan mereka sendiri.Don't worry if you respect your relationship with your friend insyallah your friend can appereciate what you done with them..