Saturday, 13 July 2013

JADUAL Ramadhan

Assalamualaikum and salam ramadhan buat semua..fuhh bulan puasa kali nie memang mencabar betul buat aku mana taknya first time puasa sendirian..huhuhu semua buat bersendirian well terpaksa lah kita buat sendiri kalau nak maju hahahha..First day puasa tak terasa sangat mana taknya jadual kuliah padat bebenor tak de masa nak imagine pizza,murtabak,air kelapa,nasi ayam  hahaha imaginasi terlalu tinggi..Bak kata sir aku puasa kali nie kita kena banyak bersabar walaupun penat macamana kena usaha cari ilmu..fikir balik apa sir aku cakap betul jugak sampai bila kita nak jadi lemah =)




                                           fuhhh sabor je (*credit to my sis for this pic*)


Part waktu kuliah memang sabor je nak menunggu petang nak balik bilik..katil asyik memanggil je hahaha..Blok yang aku stay meme jauh sangat tu lah pasal aku balik petang je tengahari memang lepak kat blok klazmate terpaksa menebalkan muka lepak kat  blok klazmate..nasib baik klazmate sekepala thank you sesangat bra bro ..
Sampai je bilik terus menuju ke katil then terpandang kain dalam bakul huahuahua bertimbun terpaksa lupakan hasrat nak cruise atas katil ..pi bilik air tengok bilik air dah jadi port berpesta mana taknya semua jiran bilik aku membasuh basuh basuh baju yang tak pernah surut huhuhu..after berpesta sakan aktiviti sidai menyidai pulak memandangkan bulan puasa so ramai yang akan menyidai baju dengan gaya superman tak de gosip-gosip pi sidai lepastu terus naik bilik and landing atas katil buatan jerman hahaha..

lepas bercruise seketika barulah buat aktiviti wajib macam mandi ,solat asar then aktiviti membaca sementara nak menunggu waktu yang sesuai membeli makanan nak berbuka..first day puasa memang semangat keluar dengan klazmate pergi bazar ramadhan..mak oii jauhnya nak menyampai ke bazar meme sabor je..Time berbuka memang berbuka seorang diri roomate buzy teringat parents pulak bila berbuka sorang sorang tetiba terdengar lagu raya hahaha..malam pulak kena hadir pusat islam alhamdulilah event tu memang wajib untuk budak yang stay asrama so event yang dianjurkan tu memang ramai yang hadir and sape yang cuti tu just duduk kat cafe dengan non muslim.

Memang bulan puasa kali nie terpaksa tempuh dengan sabar (baru 4 hari puasa dah macam sebulan gaya aku citer)hahahah..overall aku happy bila aku ada pengalaman macam nie .. happy ramadhan for all muslim ..ingat ramadhan sekali setahun so chill babe..