Tuesday, 19 February 2013

sikap lelaki sekarang

Setiap saat dunia akan berputar,zaman pun akan berubah termasuklah sikap manusia.(ayat intro je).setiap hari aku dapat rasakan kehidupan sekarang dah tak selamat buat kaum wanita mana taknya setiap hari ada je kes rogol,ragut,liwat,raba dan lain-lain yang buat kaum aku terancam ..hurmm memang nasib kitaorang macam nie tapi yang membuat ketidakadilan bila tak semena-menanya kaum lelaki menyalahkan perempuan punca masalah tersebut berlaku.Lelaki kalau tak terlibat juga tak akan berlaku lor.
  

Hello cuba pikir sikit ,jangan asyik nak menyalahkan perempuan je.suka sangat cakap perempuan sekarang nie penyebab lelaki bertindak macam tu..lelaki juga ada salahnya kalau nafsu mereka boleh dikawal tak akan terjadi kes-kes yang mengancam kaum wanita..sebahagian lelaki suka sangat guna nafsu daripada akal fikiran walaupun korang ada pilihan nak pilih yang mana satu untuk digunakan.


                              wanita 9 nafsu 1 akal   ,lelaki 1 nafsu 9 akal

well ayat dah terang -terang tulis yang lelaki memang ada banyak akal yang boleh korang gunakan .sembilan akal yang tuhan anugerahkan sepatutnya korang hargai  dan gunakan akal tersebut untuk belajar mengawal nafsu yang bergelora bukannya guna nafsu untuk kawal akal fikiran ..


sikap lelaki sekarang suka sangat bagi harapan dekat perempuan..Bila ada perempuan perangai macam nie sedap-sedap je korang label dia perempuan gatal padahal kaum lelaki lebih  banyak beri harapan palsu dekat perempuan ..Perempuan memang sikap dia mudah jatuh cinta walaupun korang nampak luaran dia kasar ..Hati perempuan sepatutnya dilayan secara baik, layan perempuan tu sebagaimana korang nak sebagai kawan ke atau teman istimewa jangan bagi dia fikir lebih jauh..Nanti tak de lah kes lelaki kena bomoh sebab tolak cinta perempuan..

sikap ni aku rasa sepatutnya ada dalam diri lelaki ..
               
                            ..A L W A Y S .R E S P E C T  E  D . W O M A N.....

lelaki yang baik lelaki yang menghormati kaum wanita bukannya merendahkan martabat warnita ..walaupun sesetengah perempuan suka memberi kesempatan dekat lelaki tapi sebagai  lelaki sepatutnya hormat diri wanita dengan menolak kesempatan yang diberi ..
                
       well kalau rasa diri tu  lelaki sejati sangat please belajar respect perempuan bro...

Totally aku tak salahkan semua lelaki tapi sebahagian lelaki yang membuat semua lelaki nampak jahat..
Bagi kami lelaki adalah kaum yang dicipta untuk membimbing  kaum yang lemah iaitu wanita bukannya mempermaikan kami seperti barang permainan.